543077_456778417712216_1911659714_nЕс-селяму алейкум,

братко и сестрице пътници, които сте се насочили към Отвъдния живот и с всеки изминал ден, час и минута се приближавате към него.

В тази статия ще направя някои констатации, касаещи нас, днешните мюсюлмани.
С голяма тъга ще отбележа, че днешния мюсюлманин прекалено много се е материализирал и отдал на нашепванията на сатаната. Много от нещата, които го касаят пряко не ги разбира или още по-лошо – не иска да ги разбере и проумее.
Много интересно е да разгледате погледите на онези, които се вглеждат съмнително в някой, който казва, че прави нещо заради спечелване задоволството на Аллах.

Интересен факт, но и много тъжен!…
Мюсюлманите, които трябва да бъдат носители на тези качества – богобоязън, всеотдайност, милост, любов, искреност и добро отношение – и постоянно да ги усъвършенстват, те са учудени когато видят някой, че ги притежава и дори не им се вярва, че може да е искрено! Жалко, много жалко!…
А не трябваше ли всеки мюсюлманин да бъде носител на доброто, на призива, на вярата, на упованието в Него?! Да, материализма ни поглъща и напълно забравяме за моралните ценности!…

Нека сега направим един аналог:
– Колко струва отслужването на молитвата?
– Колко струва вземането на абдест?
– Колко струва отправянето на дуа и правенето на зикр?
– Колко струва да бъдеш благовъзпитан?
– Колко струва да живееш с чест?
– Колко струва да се предпазваш от греховете?

Отговора е, че би могло да коства много от удоволствията на този временен живот, но пък знаейки каква е наградата от Всевишния, то става напълно ясно, че си струва човек да жертва години от земния живот, като се въздържа от харама и се насочи към добрите дела, за да спечели вечното благо и спокойствие!….

А сега нека погледнем и ценоразписа на пътниците за Джехеннем:
– Безчестието е с пари
– Игрите на комар са с пари
– Алкохола е с пари
– Прелюбодеянието е с пари
– Далаверите са с пари

Ето, уважаеми пътници, харама струва пари и то доста. Но въпреки това, хората са склонни да харчат доста средства за тях. Склонни са да вършат неща от делата на обитателите на Джехеннем и дори си плащат за тях! Пътя към Дженнета е без пари, но пък са необходими доста усилия и воля.

Пътя към Джехеннем е осеян с най-различни клопки, а шейтана подобно на октопод приближаващ неочаквано своята плячка крои своите планове и омотава наивниците в своята мрежа.
Методите на Шейтана са утвърдени и много лесни за хората. Той улеснява, нашепва, втълпява. Ето някои от нашепванията на Шейтана:
– За какво ти е да си вярващ? Виж какво правят вярващите – всички злини идват от тях!
– Защо ти е да четеш Корана и да го спазваш – пусни си музика, която да те успокои, за да не се задълбочаваш и да мислиш много за смъртта и Отвъдното!
– Защо ти е да спазваш повелите на религията – тя те кара да изоставаш от модерното развитие на културата и технологията!
– Виж че в това съвремие ислямската религия не може да се спазва. Навсякъде има харам – в облеклото, храната, питието… Нима ти си в състояние да се опазиш?! По-добре не се и опитвай дори – невъзможно е! Пък и Аллах ще ти прости!…
– Какво толкова, ако изпиеш една бира? Нищо няма да ти стане!
– Не стой в семейните окови! Нищо няма да ти стане, ако веднъж направиш прелюбодеяние. Поне малък флирт, нищо повече! Съпругата ти няма да разбере!
– Виж колко красива жена приближава, погледни я! Все пак си мъж, нормално е сърцето ти да трепне при появата на красива жена. Какво толкова, ако се обърнеш и я погледнеш, всички го правят, нима ти си най-големия праведник на дюнята?!…
– Не се страхувай от лихвата, все пак живееш в 21век. Днес всеки борави с лихва!…
– Лъжата не е толкова опасна, едва ли някой ще разбере, че си излъгал!
– Не се притеснявай да обидиш и наскърбиш честта на някой, който не харесваш и ти лази по нервите. Днес най-лесно можеш да победиш някой и да му покажеш, че си по-силен, ако го накърниш, опетниш и говориш против него пред повече хора. Унизи го! Удари го!… Сега не му е време за нормален диалог!…
– Днес най-лесно можеш да забогатееш, ако лъжеш и крадеш – няма честно забогатял и ти няма да успееш!…
– Не давай зекят и садака! Това са пари изкарани с твоята пот върху челото! Който иска пари, да отива да работи. Защо трябва да съжаляваш всеки срещнат нуждаещ се?! Значи ти можеш да работиш, а той не?! Дето ще даваш садака, по-добре изпий някое кафе с приятели. Поне с тях ще се разтовариш, а този бедняк дори не те познава!
– Това че дъщеря ти или сина ти живеят разкрепостено да не те притеснява, днес всички са така! Нима искаш да им се смеят съучениците, че си нямат приятел/ка и да не ходят по-разсъблечени.
– Внимавай да не се създава мюсюлманска обстановка в къщи, че току виж са ти попречили и ти да си живееш както искаш живота и да се развиваш!…
– Не чети ислямска литература и не купувай дори, ти си знаеш всичко, само дето ще си пропилееш парите. Днес тя не е на мода. Има толкова много романи и сериали по телевизията, а ти ще четеш за исляма – нима утре ще умираш?!…
– Какво ти пука за другите вярващи, ти едвам се справяш, а да мислиш и за другите – нима ще оправиш света!…
– Живей си живота докато си млад, а когато остарееш ще започнеш да спазваш повелите на Аллах!…

Скъпи читателю, клети пътнико!
Ако и ти драги чуваш някои от тези внушения на шейтана и вече се вслушваш в тях и им отдаваш значение, то имаш голям проблем!!!
Притежаваш един от най-големите проблеми, които ще засегнат Вечния ти живот!

Помисли добре!
И отново помисли!

Наистина ли желаеш да бъдеш сред губещите, които в Съдния ден ще бъдат поведени с наведена глава към Огъня на Ада!!!
Колко лошо място за пребиваване е това!

Пътнико, може би вече е дошло време да преосмислиш своя живот и да се насочиш към делата на обитателите наДженнета!

Не изпускай тази възможност!

Може да нямаш друга възможност, да си направиш равносметка!

Това може да бъдат и последните редове, които да прочетеш преди да се отправиш към Вечността!…

Advertisements